ericsonsikina.blogg.se

En familj från Göteborg som flyttat till Tianjin/TEDA i Kina. Familjen består av pappa Andreas, mamma Karolina, Emelia 9 år, Julius 7år och Wilmer 1,5 år. Vi kommer att blogga om vår vardag, resor och äventyr. Vi nås även på [email protected]

En helg i Beijing

Publicerad 2016-11-15 02:24:00 i Familjen, Resor och utflykter,

Helgen som var tillbringade vi i Beijing, vi åkte dit fredagskväll och var framme på hotellet vid 20:30. Vi åt middag på hotellet då vi var trötta. Vi bodde på ett hotell i ring 1, 4 min promenad till tunnelbanestationen Jianguomen. Att bo nära tunnelbanan är ett måste det lärde vi oss förra gången vi var här.


På lördagen åkte vi till Pärlmarknaden vid tunnelbanestationen Tiantandongnen. Här finns nya och gamla Pärlmarknaden och som namnet säger kan man köpa pärlor men även massa kopior på kläder, elektronik, klockor osv. Vi hade (eller jag) siktat in oss på en speciell affär som heter knock knock store, där man kan köpa A kopior i riktigt bra kvalitet. Även kopiorna har olika kvalitet här och är indelade i olika kategorier.

Gångbron över till Pärlmarknaden
Gamla Pärlmarknaden.
Nya Pärlmarknaden
Vi har blivit en starbucks familj!
Dörren till knock knock

Innanför dörren sitter en man och kollar på en övervakningskamera och öppnar dörren när man närmar sig. Det var typ bara turister där inne och vi köpte flera väskor och klockor. Det kommer bli fler besök hit kan jag lova.

Lite bilder från hotellet, jag tror vi kommer bo här igen, vi betala 728rmb/natt för familjerum inkl extrasäng och frukost. För att bo så centralt är det ett riktigt bra pris.

På lördag kväll åkte vi till en svensk familj från Lindome som precis flyttat till Beijing. Vi åt taco och barnen lekte, tror alla barnen tyckte det var roligt att kunna leka och prata svenska. En rolig kväll och det kommer garanterat bli flera sådana kvällar.

Hemma hos familjen Hallgren

På söndag åkte vi till varuhusen vid tunnelbanestationen Chongwenmen, det blev ett besök på GAP, Cartoon City mm.
Vi var hemma i TEDA igen vid 18:30, beställde pizza och somna tidigt.
Kram

Kommentarer

Postat av: Jeanette

Publicerad 2016-11-15 10:35:09

Vad trevligt att träffa en familj från Sverige! Roligt att se lite från ert liv i Kina och hur barnen växer😃nu ses vi snart!

Svar: Längtar till er! Såg du att Julius har F eller I gamla jacka? Den andra jackan har Julius danska kompis. Så båda jackorna springer runt på en skolgård i Kina. Kram
ericsonsikina.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela