ericsonsikina.blogg.se

En familj från Göteborg som flyttat till Tianjin/TEDA i Kina. Familjen består av pappa Andreas, mamma Karolina, Emelia 9 år, Julius 7år och Wilmer 1,5 år. Vi kommer att blogga om vår vardag, resor och äventyr. Vi nås även på karolina.ericson@outlook.com

Fotbollsturnering i Tianjin

Publicerad 2017-09-27 03:26:52 i Barnen, Emelia, Julius, Wilmer,

I fredags hade klass 3-5 fotbollstunering inne i Tianjin. Vi mötte 3 andra internationella skolar. Tjejerna var super duktiga och vann hela tuneringen. Förra året förlorade vi alla matcher och kom sist. Detta året har vi tränat och våra tjejer kämpade, spelade bra fotboll och spelade juste! Så vilken revansch vi fick!


I måndags så firade vi vår vinst istället för tränings🏆🏅

Kram ⚽️

Shilinxia

Publicerad 2017-09-26 15:13:16 i Allmänt, Resor och utflykter,

I lördags åkte vi med Andreas kollegor till Shilinxia som ligger 3 timmar från oss med buss. Bussen hämtade oss kl 7 på morgonen. När vi kom fram åt vi lunch sedan åkte vi kabinlift upp på berget, även fast vi tog den upp var det en miljon trappsteg för stt komma till toppen. Vi hade tur med vädret det var lagom varmt och blå himmel stundtals.
Kön till kabinliften för att komma ner

Vi var hemma 21:30 så det var en heldag och vi var alla väldigt trötta ner vi kom hem. Men Shilinxia var klart värt ett besök. 

Kram

Cooking class med Maggie

Publicerad 2017-09-18 14:04:30 i Allmänt,

Förra veckan startade vår matlagningskurs med min kinesiska lärare Maggie. Vi har kursen hemma hos oss och det är jag, Sanne, Lorah och Collin. Förra veckan lagade vi tre olika rätter en kall gurksallad, 2 varma rätter tomat/ägg och Kungpao kyckling. 

Maggie tittar när Collin hackar gurka
Sannes tur
Lorah och Sanne

Idag lagade jag kyckling rätten och tomat/ägg rätten och det blev högsta betyg från familjen. 

På torsdag skall vi ha nästa lektion det skall bli så roligt!

Kram

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela