ericsonsikina.blogg.se

En familj från Göteborg som flyttat till Tianjin/TEDA i Kina. Familjen består av pappa Andreas, mamma Karolina, Emelia 9 år, Julius 7år och Wilmer 1,5 år. Vi kommer att blogga om vår vardag, resor och äventyr. Vi nås även på karolina.ericson@outlook.com

Walkathon

Publicerad 2016-09-28 03:51:15 i Barnen, Emelia, Julius, Wilmer,

På fredag är det dags för årets walkathon, eleverna i skolan skall då springa eller gå runt en bana under 50min. Och för varje varv de gör samlar de in pengar till välgörenhet. Pengarna får de via sponsorer som består av er, vänner, släkt och familj, tex om jag väljer att skänka 5rmb/varv och barnen tillsammans gör 20 varv skänker jag 100rmb. Pengarna går bland annat till en fattig skola här i TEDA, gatuarbetare och ett hem för handikappade. Vill du vara med och sponsra, kommentera här på bloggen eller skicka meddelande på fb. Hör av er senast imorgon och på fredag får vi reda på hur många varv de gör. Pengarna kan du/ni sedan föra över till mitt konto eller swisha!
Tack för bidraget hälsar Emelia och Julius

Fotbolls turnering !

Publicerad 2016-09-27 08:34:36 i Barnen, Emelia, Julius, Wilmer,

I fredags åkte jag och Wilmer tillsammans med en massa elever och lärare till Tianjin med skolbussen. Det var dags för terminens första fotbollsturnering för de internationella skolorna här i Tianjin. Det var klass 3-5 som spelade. Barnen hade roligt och det spelades massor av fotboll. Men både jag och Emelia konstaterade att vi behöver träna mer!!! Nästa gång är det turnering i Beijing det skall bli roligt. Jag och Emelia träffade även en svensk mamma, det var roligt de hade bott i Kina i 6år och precis flyttat till Tianjin. Man blir lite svensk "galen" här då det inte finns så många svenskar.
Kram

Beijing

Publicerad 2016-09-24 10:27:13 i Familjen,

Förra helgen var barnen och Andreas långlediga så vi åkte till Beijing med snabbtåget. Det är verkligen super smidigt.
Vi kom till hotellet på torsdag EM, vi bodde denna gången mellan andra och tredje ringen, stan är uppbyggd i olika ringar och ringarna blir fler och fler ju mer staden Växer. Närmsta tunnelbanestation hette Hepingxiqiao.
På torsdagen tog vi det lugnt och Emelia och Julius badade i poolen.

På fredagen åkte vi ner till södra delen av Beijing en lite slitnare del och inte lika mycket turister. Många människor som bor här har blivit förflyttade hit då de fina hutonghusen har rivits för att ge plats till skyskrapor, tråkigt. Vi gick av vid tunnelbanestationen Panjiayuan för att ta oss till en stor glasögonmarknad. (Här finns också en gigantisk stor marknad som säljer allt möjligt, denna marknaden besökte vi när mamma var här i juni). Glasögonmarknaden var verkligen kanon, jag köpte 1 par glasögon och ett par solglasögon med min styrka och Andreas köpte 2 par solglasögon med sin styrka. Då både jag och Andreas nyss gjort synundersökningar i Sverige så läste de bara av våra glasögons styrka. Man kan göra synundersökningar där också, det är gratis om man köper glasögon. Även barnen köpte varsina solglasögon. Efter 2 timmar var glasögonen färdiga för att hämtas, smidigt och enkelt. Ett stort plus var att tjejen som hjälpte oss pratade engelska. Åker ni hit glöm inte att kolla vad glasögonen kostar, priset påprislappen stämmer sällan och glöm inte att pruta! Totalt betalade vi 2400rmb ca 3100 svenska kronor!

Sedan åkte vi vidare till Cartoon City där fanns det ett helt våningsplan med bara manga, actionfigurer, transformers, Pokémon mm. Julius var så glad och ville se på allt, han skulle in i varje liten affär munnen gick i ett.... Han hade med sig sin plånbok och köpte till slut en transformers. När vi skulle gå fick vi muta med att vi kommer åka hit igen. Tänk om han hade tyckt att all shopping var så kul!

Sedan blev det lite shopping på GAP och amningspaus!

På lördagen velade vi länge vad vi skulle göra, men tillslut så åkte vi till Yonghegong och där finns ett lamatemplet. Det var helt okej i pris att gå in ca 75rmb har jag för mig. Lagom med folk så barnen kunde röra på sig. Flera fina Buddha figurer fanns i de olika templen. I det största templet som heter Himmelska kungarnas hall finns Maitreya Buddha 18m hög och gjord av ett trästycke, han för med sig lycka och rikedom. Emelia och Julius tyckte det var roligast att tända rökelser, och Julius ville att hans rökelser skulle brinna som facklor....

Efter Buddha gick vi till ett närliggande hutongområde och åt lunch på en grekisk restaurang.

På söndagen åkte vi hem till TEDA och vi konstaterade att Beijing verkligen är en storstad och det tar tid att röra sig mellan olika delar i staden då avstånden är stora. Tunnelbanan fungerar bra som transportmedel även med barnvagn.
Kram

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela