ericsonsikina.blogg.se

En familj från Göteborg som flyttat till Tianjin/TEDA i Kina. Familjen består av pappa Andreas, mamma Karolina, Emelia 9 år, Julius 7år och Wilmer 1,5 år. Vi kommer att blogga om vår vardag, resor och äventyr. Vi nås även på karolina.ericson@outlook.com

Rolig toaskylt

Publicerad 2016-08-26 17:05:13 i Allmänt,

Innan vi går hemifrån så måste alla gå på toa, för kan man undvika toa besök när man är på stan så är det att föredra! Men nu vet vi vilka toaletter man skall undvika och vilka som är bra. Det flesta toaletter här i Kina består av hål i golvet. Så behöver barnen gå på toa när vi är ute så är det Andreas uppdrag att följa med om jag inte vet status på toaletterna. Denna skylt såg vi på ett varuhus, tyvärr var toan låst av städpersonalen. Jobbigt att städa många toaletter bättre att bara ha några öppna för kissnödiga.

This is the way we do it!

Toapapper är också ett hett tips att alltid ha med!

Kram

Nytt försök denna gången pool!

Publicerad 2016-08-26 16:54:31 i Familjen,

Fortfarande problem med att ladda upp bilder, så tråkigt. Men men.
Förra söndagen var vi och badade på en stor utomhus anläggning i Binhai. Det tog ca 20 min med taxi och kostade 32rmb. Det var rätt dyrt att gå in tror vi betalade ca 400rmb, här i Kina går barn in och åker gratis om de är under 1,2m. Det innebär ju att vi alltid får betala för både Emelia och Julius. Jag, Emelia och Wilmer bytte om i ett gigantiskt stort omklädningrum där det fanns små hytter utan dörrar och duschar. När jag och Emelia stod nakna och duscha kom det fram en vakt och några andra kvinnor för att prata med Wilmer. Så där står jag naken med ett gäng påklädda kvinnor tittandes och pratandes, man får inte vara blyg... Kina är det väldigt viktigt att barnen byter om i rätt omklädningsrum, det är tex inte ok om Emelia skulle byta om hos herrarna.... Vi har blivit stoppade några gånger på andra ställen.

Denna rutschkanan åkte Andreas

Det var ett stort ställe och det slukar 30000 personer. När vi var där så var det lagom med folk. Emelia och Julius var lite besvikna då man var tvungen att vara 140cm på de flesta rutschkanorna. Men vi fick badat i alla fall.
Kram

Eld

Publicerad 2016-08-16 15:42:41 i Allmänt,

Idag när vi promenerade hem efter att ätit ute, så eldades det på flera olika ställen. På parkeringar och trottoarer, det visade sig vara ett sätt att hedra människor som nyss dött. Tydligen är det speciella dagar detta sker på. Vi såg 5 olika eldar på vägen hem.
Varje dag lär vi oss något nytt här i Kina.
Kram

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela