ericsonsikina.blogg.se

En familj från Göteborg som flyttat till Tianjin/TEDA i Kina. Familjen består av pappa Andreas, mamma Karolina, Emelia 9 år, Julius 7år och Wilmer 1,5 år. Vi kommer att blogga om vår vardag, resor och äventyr. Vi nås även på karolina.ericson@outlook.com

IKEA

Publicerad 2018-10-28 08:58:02 i Familjen,

Idag åkte vi hela familjen till IKEA, vi har fixat lite i tvättstuga och behövde någon form av förvaring. Vi har slängt ut ett vattenskadat skrivbord som det dessutom hade flyttat in massa djur i. Vår lägenhetsagent hjälpte Andreas att slänga ut det på en liten balkong som vi inte använder. 

Det var som vanligt mycket folk men helt ok, i Tianjin bor det 16miljoner människor och det finns ett IKEA varuhus....

(null)


 Vi visste vad vi skulle ha men som vanligt kom vi hem med lite mer.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

IKEA hade börjat ta fram lite julpynt, så vi passade på att handla lite inför jul. Vi handlade också presentpapper, det är så svårt att få tag på här i Kina, ofta är det väldigt lite på rullen och dyrt.  

Kram

Halloween disco

Publicerad 2018-10-26 03:29:39 i Barnen, Emelia, Julius, Wilmer,

Igår hade vi Halloween disco på skolan, det var vi i PFA (föräldraförening) som anordnade det. Det var första discot för låg och mellanstadiet, och eftersom det är en nationellskola och alla inte är uppvuxna (som jag) med disco. Så tillsammans med inbjudan fick vi även skicka med en informationslapp om vad disco är. Vi har ca 100 mellanstadie elever, eftersom det var första discot så var vi lite nervösa över hur många som skulle komma. Men vilken succé det blev, ca 65 barn kom och dansa loss i sina halloween kostymer.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
 
Barnen hade så roligt och vi föräldrar var mycket nöjda med discot!
Kram

Fotboll

Publicerad 2018-10-26 03:17:43 i Barnen, Emelia, Julius, Wilmer,

Förra veckan var det dags för fotbolls turnering mellan de internationella skolorna i Tianjin. 
Julius lag som till största delen var grade 3 spelade mot grade 4 och 5 vilket gjorde att de tyvärr förlorade alla matcher (förra året vann de hela turneringen när de spelade mot samma åldersgrupp). Enligt Julius spelade de inte najs och skade flera spelare, det är aldrig roligt att förlora.

(null)

Jag hade tjejerna i grade 3-5, som spelade bra. Första och kom till Final men pga av tidsbrist så spelades inte finalen. Så knäppt händer bara i Kina, besvikna tjejer. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Härligt väder hade vi och tjejerna var stolta över att vi tog oss till final.
Kram

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela