ericsonsikina.blogg.se

En familj från Göteborg som flyttat till Tianjin/TEDA i Kina. Familjen består av pappa Andreas, mamma Karolina, Emelia 9 år, Julius 7år och Wilmer 1,5 år. Vi kommer att blogga om vår vardag, resor och äventyr. Vi nås även på karolina.ericson@outlook.com

Kalligrafi

Publicerad 2018-01-29 14:05:27 i Allmänt,

Idag började jag dagen med äkta kinesisk frukost, jag åt något friterat bröd, dumplingssoppa samt ett ägg kokt i chilli och te. Godast var brödet och ägget!

(null)

(null)

(null)

(null)


Men dagens absoluta höjdpunkt var kalligrafi. Vi fick träffa två äldre herrar som visade oss hur man gjorde och vi fick även testa på att skriva själva. Det var svårt men roligt, de båda herrarna var otroligt duktiga och själv kändes det som om jag var på dagisnivå! När vi var där kom det in andra människor som ville ha speciella tecken skrivna inför det kinesiska nyåret. Bland annat kom det in en polis som undrade va vi gjorde där, Maggie berättade att våra makar arbetade och vi var hemmafruar, polisen tackade oss så mycket för att vi var i kina och han hoppades att vi hade det bra. Det var roligt att höra en polis säga så. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Denna fina skall jag hänga på vår ytterdörr inför kinesiska nyåret, det står att våren kommer, lycka och harmoni bland annat.

Så roligt men så svårt! 

Kram


Fredagsmys med vänner

Publicerad 2018-01-28 05:11:18 i Barnen, Emelia, Julius, Wilmer, Familjen, Mat,

(null)

I fredags hade vi i matlagningskursen en liten fest tillsammans med allas familjer. Vi var totalt 11 familjer. Vi lagade mat tillsammans på en restaurang med promenad avständ från vår lägenhet. Vi lagade totalt 10 rätter, Maggie hade med sig sin man och några assistenter, vi andra gjorde inte så mycket jag hackade gurka och purjolök 😂.

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

Vi hade en rolig kväll och barnen hade massor av kompisar att leka med. Wilmer showade loss på scenen, han var i sitt esse jag hann tyvärr inte fånga han på bild.

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu är Emelia och Julius på kalas, Andreas bakar bröd, Wilmer ser på film och jag skall börja packa inför Thailand!

 I eftermiddag kommer Haleh och Olinga och deras dotter Isabell på semla fika, Haleh är från Sverige men har bott här i TEDA i snart 15år. Olinga är från Italien och gillar fotboll så gissa om jag har påtalat att Sverige vann över Italien! 

KramKina mat

Publicerad 2018-01-25 14:07:09 i Mat,

Idag har vi haft matlagnings kurs igen, idag lagade vi några grönsaksrätter och en typ av brödrätt. Allt var väldigt gott, Maggie är väldigt duktig på att hitta rätter som är enkla och väldigt goda.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Man kan inte bara laga mat utan leka med Nerf också!
Imorgon skall vi och 10:e andra familjer träffas på en restaurang här i närheten och laga mat tillsammans. Maggie har komponerat en meny på 10 olika rätter. 
Kram

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela