ericsonsikina.blogg.se

En familj från Göteborg som flyttat till Tianjin/TEDA i Kina. Familjen består av pappa Andreas, mamma Karolina, Emelia 9 år, Julius 7år och Wilmer 1,5 år. Vi kommer att blogga om vår vardag, resor och äventyr. Vi nås även på karolina.ericson@outlook.com

Halloween 🎃

Publicerad 2017-10-28 16:14:43 i Familjen,

Idag har vi firat Halloween här i Warner Garden. Så roligt vi har haft det, Emelia och Julius har planerat sina kostymer och Emelia har dessutom gjort sin själv. Vi har sminkat oss, tränat på att vara läskiga/roliga. Dessutom har vi gjort i ordning två pumpor. 

Ca 100 barn och vuxna har går runt och frågat trick or treat! De flesta från barnens skola men även en del från övriga TEDA. Vet att det är många som är emot Halloween men för oss är det en rolig grej och framför allt så uppskattar barnen det väldigt mycket. 


Skriv inläggstext 

Barnen gick runt i olika lägenheter, de boende som ville vara med fick anmäla sig så barnen fick direktiv vart de skulle gå, folk kom också med sina bilar och dela ut godis.


Kvällen avslutades på ett hotell i närheten där vi åt en fantastisk buffé och barnen sprang runt och lekte. Vi åt god mat och hade en härlig stund med alla våra vänner här i Kina.

 

På tisdag skall barnen fira Halloween i skolan så då åker kostymerna på igen.

Kram

Mad of books te party

Publicerad 2017-10-27 02:44:49 i Barnen, Emelia, Julius, Wilmer,

För att uppmuntra läsning i skolan så belönas barnen med lite olika roliga aktiviteter. Förra veckan var både Emelia och Julius inbjudna på te party då båda hade uppnått sina läs mål. Barnen uppmuntrades att ha på sig roliga hattar.

Fantastiska kakor

Kram

Leverpastej

Publicerad 2017-10-17 15:39:07 i Allmänt, Mat,

Något vi saknar här i Kina är gott pålägg, ost tar vi med från Sverige och äts med vördnad, kokt skinka kan vi köpa och har hitta en okej variant här, salami och parmaskinska får vi tag på ibland. Men leverpastej finns ju inte!!! Men då är det tur att Sanne vet hur man gör egen, så idag har jag och Sanne gjort leverpastej. Råvarorna (läs fett och lever) inhandlades hos den Tyska slaktaren här i TEDA. Att göra leverpastej var inte så svårt, men levern luktade inte så gott. När råvarorna är ihop rörda fryser man pastejen sedan när man vill äta tar man fram den och gräddar den i ugnen. Så imorgon kommer vi kunna äta en leverpastej macka med inlagd hemmagjord gurka som Ing-Marie hade med sig. Nästan allt bröd bakar Andreas, vinköper sällan bröd då det bara finns vitt rostbröd. Andteas har blivit grym på att baka.
Smarrigt och lyxigt! 

Kram

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela