ericsonsikina.blogg.se

En familj från Göteborg som flyttat till Tianjin/TEDA i Kina. Familjen består av pappa Andreas, mamma Karolina, Emelia 9 år, Julius 7år och Wilmer 1,5 år. Vi kommer att blogga om vår vardag, resor och äventyr. Vi nås även på karolina.ericson@outlook.com

Mat

Publicerad 2017-06-17 04:31:32 i Mat,

Maten här i Kina är verkligen super god, går  inte att jämföra med kinahaken hemma. Varje provins har sin speciella mat, igår åt vi lunch på en Shanghai restaurang. Det var fantastiskt gott, dit kommer vi garanterat gå fler gånger.


Varje bord hade en egen kock!

Kram

Water day

Publicerad 2017-06-17 04:23:06 i Barnen, Emelia, Julius, Wilmer,

I onsdag var det dags för Water day i skolan. Barnen hade en halv dag med olika vatten lekar. Tempot annars i skolan är högt och barnen har haft läxor in i det sista, så en dag med lek och bus var mycket uppskattat.

Julius och Adam
Emelia och Nikolaj
Emelia och hennes kompis Maria.
Delar av Julius klass
Eigil och Sanne
Julius och Harry
Krille och Wilmer

Nu har barnen fått sommarlov och vi sitter i bilen påväg till flygplatsen i Beijing. Klockan 21:40 landar vi på Landvetter. 

🇸🇪kram🇸🇪

Beijing

Publicerad 2017-06-12 15:57:16 i Resor och utflykter,

Idag var jag och Krille i Beijing. Vi besökte Temple of Heaven, som är från ca 1420. Hit gick kejsarna för att be om god skörd bland annat.

Information från TripAdvisor:

Under tiden för kejsardynastierna i Kina, såg man kejsaren som Himmelens son, vars uppgift var att administrera problem på jorden på uppdrag av, och representerande, himmelsk myndighet. Det var därför av oerhörd vikt att i form av offer visade respekt för källan till sin makt och myndighet. Templet byggdes för dessa ceremonier, som mestadels bestod i böner för god skörd.

Varje vintersolstånd gick kejsaren och hela hans följe genom staden för att residera inne i tempelkomplexet. Under den här tiden bar han en särskild dräkt och avstod från att äta kött. På plats skulle kejsaren personligen be till himmelen för god skörd. Ceremonin var tvungen att utföras helt perfekt, det var vida ansett att minsta lilla misstag skulle vara ett mycket dåligt omen för hela nationen det kommande året.

Det är engigantisk anläggning, det är inte ofta något är litet här i Kina varje gång man är och skall titta på något säger vi: va stort det är....... 

Dagen avslutades med lite shopping på Pärlmarknaden, jag har blivit grym på att pruta nu. Hemligheten är att köpa saker som man klarar sig utan då skäms man inte för att lägga skambud😂.

Kram

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela