ericsonsikina.blogg.se

En familj från Göteborg som flyttat till Tianjin/TEDA i Kina. Familjen består av pappa Andreas, mamma Karolina, Emelia 9 år, Julius 7år och Wilmer 1,5 år. Vi kommer att blogga om vår vardag, resor och äventyr. Vi nås även på karolina.ericson@outlook.com

Eco City

Publicerad 2017-08-28 08:07:05 i Allmänt, Familjen,

Förra söndagen blev vi bjudna till eco city ca 20-30min med bil från TEDA. Det var en av cheferna på varvet som bjöd oss på lunch. Innan lunchen var vi i en av många parker i eco city.


När det är varmt ute så ser man ofta männen här Kina med upp rullade tröjor!

Efter promenaden gick vi och åt lunch på en seafood restaurang. Massor av mat och dricka..... fråga svärfar! Han blev dessutom serverad mat hela tiden av sin bordsgranne det är tydligen en vänlighets/artighets grej i Kina.

Efter lunche åkte vi till ett stort hangar fartyg som ryssarna skänkt, hela området är väldigt ryss inspirerat. Tyvärr missade vi stunt showen, men den får vi ta nästa gång.

Dagen avslutades hemma hos chefen och hans familj. Vi gjorde dumplings, efter ett tag fick jag och Maria in tekniken men man såg direkt villa vi hade gjort, men om några år kanske vi lör oss!

Kram

798 art zone

Publicerad 2017-08-28 07:39:45 i Resor och utflykter,

Förra Tisdagen hadejag, Maria och Sanne en hel dag i Beijing. Vi besökte konst distriktet 798, ett gammalt fabriksområde som är ombyggt till flera olika konstgallerier. Hela området känns kulturellt och lite europeiskt. Som vanligt i Beijing hinner man inte se allt utan det lär få bli mer besök hit. 

Vi åkte moppe taxi från tunnelbanestation till 798 området, det är alltid en spännande tur.....

Först dockan är en sjuksköterska andra dockan är en läkare.

Vi åt en god lunch och självklart blev det en drink också! 

Vi såg flera olika konstinstallationer.

Kram

Marknad

Publicerad 2017-08-19 09:24:23 i Allmänt,

Idag har vi varit på en marknad, vi köpte lite nya blommor till balkongen och strosade runt och titta på allt möjligt. Bland annat såldes gröna och gula sniglar som husdjur! 

Det var väldigt varmt så barnen köpte glass. 


Nu är vi hemma och strax kommer IKEA och levererar skrivbord till barnen, jag bokade även montering av skrivborden så skönt!
Kram

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela