ericsonsikina.blogg.se

En familj från Göteborg som flyttat till Tianjin/TEDA i Kina. Familjen består av pappa Andreas, mamma Karolina, Emelia 9 år, Julius 7år och Wilmer 1,5 år. Vi kommer att blogga om vår vardag, resor och äventyr. Vi nås även på karolina.ericson@outlook.com

Hem till Sverige

Publicerad 2016-01-28 13:53:02 i Familjen,


Som de flesta av er vet kommer vår lille 3:a i mars. Vi hade planerat att föda här i Kina, men nu blir det så att bebisen får födas i Sverige i stället. Detta innebär att jag och barnen kommer vara hemma i Göteborg i ca 3mån, Andreas flyger med oss hem på lördag och stannar i 1 vecka. Sedan åker han tillbaks till Kina och arbetar, för att återvända till Sverige inför bebisens nedkomst! Så imorgon blir sista skoldagen för barnen som skall bjuda sina kompisar på chokladbollar. Därefter åker vi till Peking sover 1natt på hotell och på lördag morgon lyfter planet mot Göteborg.
Så det här blir nog sista blogg inlägget på ett tag, vi kommer att fortsätta med bloggen igen någon gång i April då vi är tillbaka här i TEDA, Tianjin, 🇨🇳.

Marknad

Publicerad 2016-01-27 13:34:20 i Allmänt,

Efter att jag lämnat barnen i skolan åkte jag och de andra hemmafruarna till en traditionell kinesiskmarknad. Det var inte så jätte mycket folk, vilket var skönt. På marknaden kunde du handla djur (vilket var hemskt, vilka hemska förhållanden djuren har), mat, blommor, kläder och allt annat mellan himmel och jord. Allt var jätte billigt, jag köpte inte något men nästa gång kanske jag vågar köpa lite te! Här kommer några bilder, är det någon som vet vad fisken heter får man gärna lämna en kommentar (det får man gärna göra även om man inte vet fiskens namn). 

🇸🇪❤️🇩🇰

Publicerad 2016-01-26 06:08:36 i Allmänt,

Idag har jag och Yini ätit frukost/lunch med några härliga tjejer från Danmark. Det var mycket trevligt och go mat (jag är nu grymm på att äta med pinnar). Jag börjar bli riktigt bra att förstå danska, jag tror inte vi behövde använda engelska en ända gång. Det är roligt att träffa nya människor, och att lära känna andra från Norden. Här i TEDA finns inte så många svenska familjer men många danska familjer. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela