ericsonsikina.blogg.se

En familj från Göteborg som flyttat till Tianjin/TEDA i Kina. Familjen består av pappa Andreas, mamma Karolina, Emelia 9 år, Julius 7år och Wilmer 1,5 år. Vi kommer att blogga om vår vardag, resor och äventyr. Vi nås även på karolina.ericson@outlook.com

Emelia 9år

Publicerad 2017-05-22 15:00:00 i Allmänt,

I fredags fyllde Emelia 9år. Vi sjung och grattade på morgonen. Här brukar barnen ta med sig tårta när någon fyller år, så du blir rätt mycket sötsaker. Så jag föreslog att hon skulle ta med frukspett så det gjorde hon. Det var säker 37grader ibfredags så frukt passade kanon! Hennes bästa present var att Familjen Åberg kom hit, som vi har längtat. Igår söndags hade vi kalas för vänner här i Kina och för några veckor sedan firade hon med kompisarna. En nöjd nioåring!
Mutianyu

Publicerad 2017-05-22 09:31:16 i Allmänt, Resor och utflykter,

För några veckor sedan var vi tillsammans med mamma och Erik på kinesiska muren. Denna gången åkte vi till Mutianyu, en bra del av muren då man kan åka gondol eller linbana upp. Att ta sig upp till muren brukar vara väldigt jobbigt så det här alternativet passa oss bra. För att gå på muren är tillräckligt ansträngande som det är. Men om ni är i Kina någon gång så är muren verkligen ett måste, så coolt. 

KramQingdao

Publicerad 2017-05-08 15:14:17 i Resor och utflykter,

För några veckor sedan var vi , jag, mamma, Erik och barnen i Qingdao som är en hamnstad på Shandonghalvön. Staden är mest känd för ölet Tsingtao. År 1897 ockuperades staden av Tyskarna, som självklart startade ett bryggeri, 1922 lämnades staden tillbaks till Kina. Qingdao är en fin stad och mysig. Vi promenerade mycket, besökte parker och självklart gick vi på en guidad tur på bryggeriet. 
Ölmuseet var roligt även barnen tyckte det har helt okej! Vi fick en guidad tur och fick smaka på olika ölsorter. 


Vi åkte tåg tur och retur, att resa med snabbtåg här i Kina är ett mycket bekvämt och smidigt sätt. Tågen är nästan alltid intid, vi har inte varit med om någon försening ännu!

Kram

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela