ericsonsikina.blogg.se

En familj från Göteborg som flyttat till Tianjin/TEDA i Kina. Familjen består av pappa Andreas, mamma Karolina, Emelia 9 år, Julius 7år och Wilmer 1,5 år. Vi kommer att blogga om vår vardag, resor och äventyr. Vi nås även på karolina.ericson@outlook.com

Kalligrafi

Publicerad 2018-01-29 14:05:27 i Allmänt,

Idag började jag dagen med äkta kinesisk frukost, jag åt något friterat bröd, dumplingssoppa samt ett ägg kokt i chilli och te. Godast var brödet och ägget!

(null)

(null)

(null)

(null)


Men dagens absoluta höjdpunkt var kalligrafi. Vi fick träffa två äldre herrar som visade oss hur man gjorde och vi fick även testa på att skriva själva. Det var svårt men roligt, de båda herrarna var otroligt duktiga och själv kändes det som om jag var på dagisnivå! När vi var där kom det in andra människor som ville ha speciella tecken skrivna inför det kinesiska nyåret. Bland annat kom det in en polis som undrade va vi gjorde där, Maggie berättade att våra makar arbetade och vi var hemmafruar, polisen tackade oss så mycket för att vi var i kina och han hoppades att vi hade det bra. Det var roligt att höra en polis säga så. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Denna fina skall jag hänga på vår ytterdörr inför kinesiska nyåret, det står att våren kommer, lycka och harmoni bland annat.

Så roligt men så svårt! 

Kram


Kommentarer

Postat av: Mamma

Publicerad 2018-01-30 06:44:57

Så mycket roliga saker du får uppleva i Kina 😘Nu åker ni snart puss

Svar: Ja verkligen! Kram
ericsonsikina.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela