ericsonsikina.blogg.se

En familj från Göteborg som flyttat till Tianjin/TEDA i Kina. Familjen består av pappa Andreas, mamma Karolina, Emelia 9 år, Julius 7år och Wilmer 1,5 år. Vi kommer att blogga om vår vardag, resor och äventyr. Vi nås även på karolina.ericson@outlook.com

Xian

Publicerad 2016-10-11 15:29:27 i Resor och utflykter,

Nu har pappa och lillebror Kristoffer kommit till oss, resväskorna var fyllda med presenter, falukorv, fiskbullar, godis mm! Vi har längtar och räknat dagar.

Barnen och Andreas var lediga förra vecka och vi hade planerat för semester i Xian, Kristoffer önskemål.

Vi bodde centralt i denna relativt lilla stad med 8 miljoner invånare. I Xian bor det ca 30 000 muslimer och muslim street är en välkänd turistattraktion och självklart blev det några besök där. Det var mycket folk mat över allt och moppar som tutar stup i kvarten.

Xian har en stadsmur som helt intakt, den är 14km lång den byggdes 1370. Den är 12 meter hög och på vissa ställen 18m bred. Vi tog en båttur och pappa och Kristoffer tog även en promenad på muren.

Terrakottaarmén
Ca 1 timme utanför centrum ligger byn där en bonde 1974 hittade ett huvud av lera när han grävde en brunn. Vid utgrävningar fann man mer än 7000 soldater, man är inte klar med utgrävningarna ännu. Armén är ca 2200 år gamal och vaktar kjejsaren Qin Shi Huangdis grav. För att kunna göra utgrävningarna flyttade regeringen en hel by och byggde upp den lite längre bort, enligt vår guid har familjerna fått pengar och är nu rika och glada bönder. De får även 30 000 rmb/år och person i hushållet. Det låter lite för bra för att vara sant....... men enligt guiden är de lyckliga.

Det var en mäktig upplevelse och jag kan absolut tänka mig att åka dit igen. Att ha en guid är att rekommendera, glöm inte att pruta om ni handlar souvenirer i form av terrakotta soldater, av äkta lera även detta enligt vår finslipade försäljande guid!

Xian är billigare en Peking och Tianjin. Bland annat å klippte sig och rakade sig pappa för 25rmb.

Vi åt billig och god mat och hade 4 bra dagar tillsammans. Det är verkligen roligt att få besök och upptäcks nya platser här i Kina.

Kram från oss

Kommentarer

Postat av: Farmor

Publicerad 2016-10-11 17:19:03

Vad mycket roliga saker ni hittar på. Kram

Svar: Vi får passa på!
ericsonsikina.blogg.se

Postat av: Mamma mormor

Publicerad 2016-10-11 21:56:14

Åh vad mycket fina bilder du lagt ut. Teracotta soldaterna måste ha varit en fantastisk upplevelse. Så mycket ni alla varit med att få uppleva i detta gigantiska land . Hoppas ni får fina dagar i Tianjin nu tillsammans puss på er 😘

Svar: Det var en mysig stad! Kram
ericsonsikina.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela