ericsonsikina.blogg.se

En familj från Göteborg som flyttat till Tianjin/TEDA i Kina. Familjen består av pappa Andreas, mamma Karolina, Emelia 9 år, Julius 7år och Wilmer 1,5 år. Vi kommer att blogga om vår vardag, resor och äventyr. Vi nås även på karolina.ericson@outlook.com

Internationell dag i skolan

Publicerad 2016-10-19 07:59:08 i Barnen, Emelia, Julius, Wilmer,

Igår var det nationell dag i skolan. Till lunch hade mammor från 12 olika länder hade lagat mat som elever och lärare fick äta till lunch. Barnen hade köpt matbiljetter och fick själva gå runt till de olika borden och välja mat! Vi svenskar serverade köttbullar, potatissallad, lingon, knäckebröd och kaviar. Vi sålde 55 portioner! Så mycket god mat från världens alla hörn.

De som ville fick ta på sig kläder som representerade sitt land, tyvärr har vi inga fina folkdräkter men vi hade i alla fall på oss gula tröjor med en svensk flagga på.

Efter lunchen var det samling i gympahallen där spelades det lite musik, en Trum orkester trummade högt och länge, skolans kör sjung och varje nation presenterades. Totalt är det 31 olika nationer representerade i skolan!
Det var verkligen en rolig dag och vi tycker detta är en underbar skola och det är verkligen en förmån för Emelia och Julius att tillbringa några år här!
Kram

Kommentarer

Postat av: Mormor

Publicerad 2016-10-19 12:53:00

Hej på er !
Så mycket god mat vilken fantastisk rolig dag . Var det nån som tyckte något speciellt om svensk mat ? Nåt dom särskilt gillade? Puss o kram 😘💜

Svar: Emelia skickade sina lärare för att köpa köttbullar. En mamma fick order om att köpa köttbullar med sig hem!
ericsonsikina.blogg.se

Postat av: Linnéa

Publicerad 2016-10-20 13:51:14

Va det nån som gillade kaviaren?? 😀

Svar: Den var inte super poppis!
ericsonsikina.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela